Коли ми змінимо в собі все що робить нас не ефективними потрібно змінити все не ефективне що оточує нас.
  • Updated
  • / 146 Read

Коли ми змінимо в собі все що робить нас не ефективними потрібно змінити все не ефективне що оточує нас.

Коли ми змінимо в собі все що робить нас не ефективними потрібно змінити все не ефективне що оточує нас.

 

      Політик - особа яка цілеспрямовано веде політичну діяльність  або впливає на політику,  обнімає або прагне до певної громадської посади. Політиків обирають. Чиновників призначають політики яких обирають. Тобто ми обираємо політиків а вони призначають чиновників виходить що і ми задіяні в призначенні чиновників які нас грабують.

 

     Політики належать до законодавчої, виконавчої влади. Для здійснення своєї діяльності політики об’єднуються в партії.

Мета політичної діяльності  - дії окремих осіб або соціальних груп ( партій) направлена на реалізацію їх політичних інтересів насамперед утримання або завоювання і використання влади.

Мотивація політичної діяльності:

·      задоволення своїх потреб;

·      самореалізація;

·      прагнення до влади.

               

                 Чому людини ідуть в політику:

·      Бажання реалізувати свої амбіції.

       Амбіції це риса характеру яка характеризує людину яка прагне покращити своє становище або досягти високих цілей.

·      Бажання вирішити свої проблеми.

     Проблема – об’єкт (питання, недолік, процес, явище) діяльності спонукаючого ( викликаючого бажання робити що небудь, змушувати,схиляти, заохочувати до якогось певного вчинку.

·      Незадоволений попит чи не реалізована потреба.

                       Нестача, надлишок, або наявність чого небудь, дефект, вада чи загроза

 що змушує цілеспрямовано ліквідувати проблему шляхом уникнення взаємодії чи зміни стану об’єкту , себе свого ставлення до події.

 

·       Віра у вищу ідею.

      Це люди які вірять в певну вищу ціль чи образ майбутнього який щиро хочуть реалізувати. Для них політика це виключно інструмент а не самоціль. До таких людей відносяться демократи або націоналісти. Їх ідея в тому що суспільство має жити по іншому ніж зараз. Але суспільство не завжди погоджується змінювати свою поведінку.

Ідея  - перетворення зовнішнього світу в результаті мислення. Мислення – процес перетворення фактів, інформації, емоцій на цілісне упорядковане знання.

    Жодна із мотивацій не є ідеальною тому в суспільстві мають бути різні політичні середовища щоб комбінувати переваги різних мотивацій.

Так говорить політологія – соціально – гуманітарна  наука про політику. Соціальна – пов’язана з життям і стосунками людей; гуманітарна – належить до наук що вивчають людину і її культуру.

 

Історія нашими очима .

 

       Всі знають, а хто не знає нехай узнає що каталізатором (речовина що прискорює реакцію) розпаду Радянського союзу була Москва з подіями  серпня 1991 року.  Стало зрозуміло що нас чекають великі зміни. Україна прийняла два не зрозумілі для себе рішення – бо було два референдуми.

17 березня 1991 року з двома взаємовиключними питаннями і 1 грудня 1991року. Що це детально описано в історії незалежної України.

 

      Початок будівництва незалежної України започаткували вчорашні комуністи з першим Президентом України Кравчуком Л.М і будували її так, як вони розуміли. А розуміли вони що можна побудувати маленький відокремлений союз на території однієї республіки. 

       На зміну партійним діячам прийшли радянські директори на чолі з Л.Д. Кучмою які встигли прочитати що таке капіталізм і почали будувати його так як вони це розуміли. В результаті вийшов дикий олігархічний капіталізм. Нікого не цікавило будівництво держави всіх цікавило тільки гроші. Перелякані американці  робили все щоб забрати ядерну зброю і передати її росіянам. Ми мовчки за цим спостерігали і мовчали.

 

      Росія посилювала свої позиції і почала впроваджувати свою імперську політику і зробила ставку на  людину з темною біографією і не зрозумілою ідеологією сильних регіонів. І за ці регіони ми проголосували а може не прогосували і почалась череда революційних змін. А революції рідко приносять корисні зміни. Наступний президент не зміг використати свої повноваження на користь побудови держави, ту довіру яку йому надав народ він поділив між любими друзями і звинуватив у всьому премьер- міністра якого сам призначив і своєю бездіяльністю привів до влади людину яка була призначена Москвою і за нього проголосували українці.      Росія швидко знайшла як розсварити нас і швидко поділила нас на 3 сорти і почала обробляти ту частину яка була ближче до своїх границь.

 

    Друга революція була кривавою. І боролись українці між собою бо росіяни уміло експлуатували нашу ментальність.  Революційні настрої більшості українців перемогли диктатуру. Але після перемоги революції українці до влади привели  тих людей що під гаслами побудови великої демократичної держави продовжував ії грабувати. Ми не вимагали переглянули конституцію а вони сказали що повертають назад те що було забрано попередниками.  Як було сказано попередньо – політиків обираємо ми а чиновників призначають політики тобто ми.

 

        Росія робила свою справу і загарбувати наші території а політики яких ми обрали ділили повноваження, розкрадали бюджет а ми чекали коли люди які уже були у владі не один раз і використовували її для особистого збагачення почнуть будувати нову державу яку нам обіцяли на майдані . Уже ховали своїх бійців але вірили що вони виправляться.

    Мовчали 5 років і на зло собі вибрали людину яка зробила нас всіх разом а ми підтримали ії своїми голосами. Як сказав перший президент України маємо те що маємо.

 

 Політика і історія.

 

     Політична історія – галузь історичної науки, яка має мету формувати історичний і політичний світогляд, набуття, поглиблення і систематизацію знань з політичної історії, формування всебічно розвинутої та соціально активної  особистості

     Політика перетворює історію на власний інструмент, нав’язуючи нам певні ідеї чи цінності на основі історичних фактів.

 

Політики твердили нам що вони думають про те як зробити наше життя краще і розділили нас на бандерівців і москалів і  говорили нам що вони з нами однієї крові а коли прийшла війна всі кудись зникли.

 

Ми не встали всією країною на майдані і не сказали що ми всі українці однієї крові а поділились так як нас поділили.

 

Історія це особисті долі і втрачені можливості наші можливості

 

Прагматизм і цинізм українських політиків  і їх мета.

 

     Я іду щоб заробити. Буде багато грошей  можна вибирати де можна жити. Залишиться чи не залишиться Україна це інше питання і по пріоритетності десь в кінці. Доказувати немає необхідності. Всі знають що таке батальйон Монако. Є і винятки але це і є виняток тому що їх мало.

 

   Сьогодні ми привели до влади  тих хто був на окраїні нашої політики і не мріяв що на нього звалиться така можливість і нього одна думка а що з цієї ситуації можна вигідно використати а якщо не можна то для чого сидіти в цьому парламенті чи іншому владному кабінеті.

 

Хто в цьому винний – відповідь проста і зрозуміла – ми з Вами. Я, Ви, наші батьки і наші діти, всі хто відносився до вибору як до можливості приколотись, заробити, посміятись або просто проігнорувати, вважаючи себе людиною від якої нічого не залежить.

Що потрібно змінити 

1.    Своє відношення до свого місця в державі так як це роблять наші сусіди. Держава для нас а не ми для держави. Чиновників ми призначаєм для того щоб вони відстоювали наші інтереси а не свої таємних і не таємних утримувачів.

2.    Розділити конституційно владу між президентом і  прем’єр – міністром. У кожного із них свої обов’язки і своя відповідальність.

3.    Зменшити вплив народних депутатів на бізнес і замкнути їх діяльність на законодавстві.

4.    Зменшити кількість народних обранців і їх помічників і їх привелегій.

5.    Визначити повноваження і підстави для розпуску Верховної ради за 33роки незалежності в Україні змінився 21 уряд  і 9 скликань Верховної ради.

 

Tags :