Чому це стало можливим і як це виправити.2.
  • Updated
  • / 215 Read

Чому це стало можливим і як це виправити.2.

Чому це стало можливим і як це виправити.2.

1.    І як це виправити в собі – єдина дорога до особистих змін – бажання та потреба змінити себе.

 

1.1.             Змінити свій менталітет. Викорінити із себе роздвоєність. Для прикладу як характеризує польський роботодавець українських працівників – працьовиті, здатні до швидкої адаптації в новому  мовному і культурному середовищі, готові навчатись новому в любому віці і швидко. Або давайте згадаєм як ми поводимо себе як тільки ми пересікаєм границю. Таких законно послушних громадян ще потрібно пошукати і як ми ведемо себе на просторах своєї держави?

 

1.2.             Усвідомити що іншого шляху немає і не існує. Або вперед, або назад під владу окупанта самим і нашим дітям і нашим внукам. І знову все те що пережили наші батьки, діди і прадіди. Зрозуміти що за роки незалежності ми не побудували цивілізації. Перестати жаліти себе і почати вести себе так, як ми ведемо себе за границею.

 

 

1.3.             Доводити до кінця те що почали.   Ми не довели до логічного кінця результати Помаранчевого майдану і Євромайдану. Так як довели до завершення свої революційні зміни в Польщі.  Ми пішли на майдан і покарали тільки виконавців, ми не добились зміни системи. Ми знов довірили владу тим хто уже всі роки незалежності займав якісь рівні влади і розуміючи що це уже може не повторитись почали прибирати все що можна було прибрати до рук.

1.4.            Усвідомити, шо жити по старому економічно не вигідно. Чим вищий показник власної гідності тим вищий економічний рівень життя в країні.  Гідність це повага до себе, чесність, гордість. Свідоме почуття моралі яке впливає на самоконтроль та саморозвиток нас як особистості.

 

1.5.            Навчись бути ефективним громадянином, батьком, сином. Голосувати не серцем, не шлунком, а Головою. Бути вимогливим до себе, діяти раціонально. За день до виборів, або на виборчій дільниці ставити собі запитання: „За кого будем голосувати?” безвідповідально і не ефективно. Не ефективний – такий, що не приводить до бажаного результату.  Не сприймати обіцянки: „ Гарантую ціну на газ для населення буде знижено в 2 рази.”  Задавати собі і кандидату питання як це буде зроблено. Газ знизимо в 2 рази а електроенергію збільшимо в 10 раз. Але тут гарантій ніхто не давав.

 

 

        Не голосувати або голосувати за менше зло це не ефективно і не раціонально. Кожний голос за  кандидата який на вашу думку є меншим злом підвищує його легітимність (досягнення суспільного визнання). Якщо у Вас є переконання що кандидат достойний але не має широкого визнання то підтримайте його так у нього буде шанс відстоювати свої і ваші цінності і бачення розвитку держави.

 

        Іноді нам хочеться спростити свій шлях, скопіювати чиюсь поведінку і підтримати не свої цінності. Це  не допоможе в досягненні бажаного. Щоб бути ефективним потрібно бути сміливим, робити той вибір який є найбільш правильним.

 

    Коли ми змінимо в собі все що робить нас не ефективними потрібно змінити все не ефективне що оточує нас.