Висновки про особисту ефективність.
  • Updated
  • / 367 Read

Висновки про особисту ефективність.

Висновки про особисту ефективність.

По запиту особиста ефективність мережа видає велику кількість сторінок де спеціалісти різних направленостей дають поради, як підвищити нашу особисту ефективність. Наведемо приклад:

Заголовок:   Що таке особиста ефективність

Зміст: “Формула особистої ефективності:

·      Ціль – те до чого ми прагнемо;

·      Мотивація – в якому стані ми перебуваємо;

·      Методи – як ми це робимо”.

 Дальше іде опис взаємних зав’язків між складовими формули. По тексту: “Головне питання в тому, як роботодавцю створити умови в яких співробітники будуть мотивовані і використовуватимуть правильні інструменти щоб краще досягати цілей і бути більш ефективними? Ось кілька ідей які допоможуть Вам управляти роботою співробітників і підвищувати їх ефективність 99% статей дают рекомендації як зробити з нас ефективних працівників, отримати максимальну користь.

Інші спеціалісти пропонують послуги наступного змісту: “Допомагаю поставити і досягти цілей. Налаштувати життя так, щоб було зручно, цікаво, легко”. Не має необхідності іти за планом до поставлених цілей, долати всі перешкоди. Спеціалісти за наші гроші за нас все повирішують і ми будемо щасливі Висококласні спеціалісти іншого рівня (маркетологи) розкажуть нам що необхідно купити щоб бути максимально задоволеним від покупки речей які розробленні для нашого щастя.

   У повсякденному житті ми не замислюємось над питаннями прийняття рішень і діємо успішно завдяки здоровому глузду, інтуїції, логіці, життєвому досвіду. Цих показників достатньо для вирішення простих завдань в повсякденному житті. Для вирішення складних завдань необхідно більш точний аналіз, більше інформації, значні обчислення, поради висококваліфікованих спеціалістів. Рішення по стану нашого здоров’я ми приймаємо тільки після спілкування з лікарем.

Кожний із нас:

·      Має особистий власний інтерес, власну вигоду;

·      Визначає можливі альтернативи дій, впорядковує їх за пріоритетом;

·      Прагне досягнути індивідуальної максимальної вигоди;

·      Максимізує свою вигоду  оптимально;

·      Взаємодіємо в суспільстві з іншими особистостями;

·      Зобов’язаний дотримуватись певних правил і порядку.

Ми володіємо набором навиків які визначають нашу особисту ефективність, яка для кожного із нас є індивідуальною і залежить від нашого характеру, навиків, бажань, потреб. Направлена вона на досягнення цілей, які ми поставили перед собою.

Вибір рішення як правило здійснюється індивідуально у взаємодії  з оточуючим нас суспільством.  Дії для досягнення мети виконуємо в рамках правил і порядків встановлених в суспільстві де ми проживаємо.

Суспільство – група людей формально не організована але має спільні інтереси і цінності, самодостатня соціальна система основою якої є взаємні стосунки людей що складаються в процесі реалізації особистих потреб кожного. Джерело мережа Інтернет.

Індивідуальний раціональний вибір може приносити благо суспільству а може привести до негативних наслідків. Одні і ті ж принципи організації ринку за одних умов є високоефективними для розвитку благ суспільства за інших умов дозволяє маніпулювати нами,  супроводжується шахрайство і корупцією.

Зрозуміти всі процеси можна вникаючи в процес прийняття рішень нами як особистості так і працівника або керівника. Аналізуючи діючі в суспільстві правові та етичні норми а також історичні традиції, культура і менталітет.

Етичні норми – набір цінностей накопичених суспільством, дають можливість зрозуміти які дії допустимі а які ні. Джерело мережа Інтернет.