Для чого і як ми купуємо
  • Updated
  • / 394 Read

Для чого і як ми купуємо

Для чого і як ми купуємо.

Чому ми купуємо – тому що у нас є потреба в задоволенні свої потреб. Про потреби достатньо зрозуміло викладено в піраміді Маслоу, задайте в пошуку хто не знає.

 Психологи стверджують що ми здійснюємо покупки:

v  Під тиском потреб

v  Під впливом емоцій

v  Копіюючи інших людей, друзів, близьких

v  Заради задоволення

v  Заради підвищення рівня комфорту.

Кожний із нас знайде в цьому переліку себе.  Ми уже встановили  наші ролі взаємо замінні  і продавець і покупець. Зараз ми покупець. Що змушує або стимулює до покупки також вияснили.

Ринок в якому ми живемо називають ринком покупців – це коли пропозиція товару перевищує попит і дає змогу отримати товар різної якості і за доступними цінами. Люди стверджують , що були і інші часи коли товару було менше ніж бажаючих його купити. І велике благо що ці часи пройшли.

   Нашу поведінку як покупців почали детально вивчати і назвали це маркетингом.

Вікіпедія каже що маркетинг це діяльність для формування попиту та задоволення потреб споживачів читай покупців. Цей маркетинг ходить за нами завжди, вивчає нашу мотивацію на покупки і розробляє механізми завдяки яким ми купуємо речі які нам не потрібні а їхня вартість значно перевищує х споживчу цінність.  Цей монстр користується вишуканими словами, візуальними ефектами та іншими нашими слабостями давить на нас вимагаючи, купувати, тому що свою плату він отримує із тієї суми грошей, які ми потратили на покупки. Короткі тези маркетологів :

§  Як створити цінність для клієнта (тобто нас) і виграти конкуренцію. Яка в цій фразі мета створити для нас цінність чи виграти конкурентну боротьбу думаю перемогти конкурента створивши ілюзію цінності для нас;

§  Як завоювати лояльність клієнта і призначити ціну вигідну для обох сторін.

Як після цих слів не купити.

         Маркетинг в парі з психологами придумали нову теорію торгівлі тепер це не      процес обміну товарами, послугами, цінностями а мистецтво продажів. Мистецтво продажів тому називається мистецтвом тому що більшість товарів покупцям не потрібно.  Перед Вами декілька девіз за якими навчаються і  продають

·       Не думайте про те, що люди знають, що їм потрібно;

·       Переконайте клієнта що ваша ціна найкраща.

          Професія продавець перетворилась в менеджера який продає.

 Нам необхідно навчитись купувати не тому що гарна реклама, яскрава обгортка а тому що нам необхідно поїсти, заради розваги, щоб не замерзнути, покращити свій добробут і комфорт.

  

 

Поширити

Щоб добавити коментар авторизуйтеся будь-ласка Авторизація