як ми приймаємо рішення
  • Updated
  • / 373 Read

як ми приймаємо рішення

Як ми приймаємо рішення.

   Як ми приймаємо рішення знаємо тільки ми. Життя щоденно ставить перед нами завдання, вимагаючи обирати певні варіанти дій. І ми завжди приймаємо тільки правильні рішення, користуючись своїм мірилом правильності. Головне в процесі прийняття рішення це знання, досвід, інтуїція, поради батьків і друзів – людей до думок яких ми прислуховуємось.

   Приймаючи рішення ми встановлюємо свої власні цілі, визначаемо можливі альтернативи і впорядковуємо їх за пріоритетом індивідуальної максимальної вигоди.

Виконуючи певні дії ми досягаемо успіху тоді коли наші рішення, вчинки раціональні та розумні. Згідно нашої логіки із усіх можливих варіантів пошуку рішень, альтернатив нам вдалося знайти раціональний або ефективний варіант рішеня.

   Задаймо собі запитання а чи правильне рішення ми прийняли? Як виміряти правильне рішення?  Психологи кажуть, що прийняття правильного рішення це мистецтво. Перед прийняттям правильного рішення необхідно визначити мету – відповісти собі на запитання чого ми хочемо, коли ми хочемо, як ми хочемо, де ми хочемо. Випадково прийнятті рішення можуть бути дуже вартісними та мати не зворотні наслідки.

   Економісти запропонували вимірювати наші рішення і назвали це користью або вигодою і вимірювати затратами а затрати вимірювати грошима. Функція грошей – мірило вартості, засіб обігу, нагромадження і платежу.   Вартість оцінена в грошовій формі цінність (користь), що утворюється  в результаті ринкової взаемодії попиту і пропозиції.